Inspiration til Skolernes Motionsdag

Her på siden kan du finde inspiration og materialer, som du kan anvende til Skolernes Motionsdag 2022.

Du finder både ugeprogram, dagsprogrammer, arbejdsark og lærervejledning. Det hele er bygget op om en hyldest til de fire årtiers motionstendenser. God fornøjelse!

 

1980´erne

MANDAG:

Jane Fonda, yoyo’er, skulderpuder og fondue – vi er landet i 80’erne. Mandag lægger vi ud med en god gang sprudlende aerobic.

 

1990´erne

TIRSDAG:

Træk vejret roligt, luk øjnene og tænk på din Tamagotchi eller på EM-triumfen i 92. Tirsdag står på 90’er-tendensen yoga.

 

2000´erne

ONSDAG:

Slut med rolige træningsformer. I 00’erne står den på styrke og funktionel træning. Onsdag giver vi den gas med CrossFitness.

 

2010´erne

TORSDAG:

Vi holder pause fra Instagram og Netflix. Torsdag finder vi tilbage til rødderne, trækker os fra stress og teknologi med Animal Flow.

 

TIDSMASKINE

FREDAG:

I dag er en festdag! Vi fejrer det med opvarmningsdans og potpourri med højdepunkter fra ugen – en vaskeægte tidsmaskine.

ugeskema

OVERBLIK:

Ugeskemaet giver dig et overblik over alle aktiviteterne i løbet af ugen

vejledning

TIL UNDERVISEREN:

I får allermest ud af materialet, hvis I læser vejledningen først. Bare rolig – den er ikke lang!

Lad jer inspirere

Lidt er bedre end ingenting
brug det i kan

×

Danmarks Motionsuge

Skolernes Motionsdag er i år en del af Danmarks Motionsuge – et landsdækkende motionstiltag i regi af DGI, Danmarks Idrætsforbund, DR, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

I løbet af hele uge 41 vil der landet rundt være masser af aktiviteter og fokus på bevægelse.

Fredag i uge 41 – samme dag som Skolernes Motionsdag – indgår motionsdagen i en landsdækkende danserekord, som skydes i gang kl. 11.50 den 15. oktober. 2021.

Hvis du gerne vil have at jeres skole tæller med i danserekorden – ud over den rekord vi slår sammen i Skolernes Motionsdag – så skal I blot sørge for, at jeres elever danser fx opvarmningsdansen igen kl. 11.50. 

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Hvis I ud over Skolernes Motionsdag OGSÅ tilmelder jer Danmarks Motionsuge, har I mulighed for at sætte hele to rekorder på én dag – og det er jo ikke så dårlig en start på ferien!