Opvarmningsdans 2022

Findes der en bedre måde, at starte Skolernes Motionsdag på end at samle hele skolen til glade danse-moves og en fælles oplevelse? Ikke hvis I spørger os! Dansen kan med fordel øves i idrætstimerne op mod motionsdagen. Har I nogle friske udskolingselever, kan de danse for på selve dagen. 

 

 

Årets opvarmningsdans udføres af seje udskolingselever på Frøbjerg Orte friskole. 

Øv dansetrinnene med hjælp fra de professionelle Vild med Dans-dansere Asta Björk Ívarsdóttir og Morten Kjeldgaard.

I kan dele dansen op i mindre bidder, når I skal øve den. Med hjælp fra de små instruktionsvideoer med Asta og Morten bliver det endnu nemmere at få styr på årets danse-moves. Videoerne er også at finde på TikTok.

×

Danmarks Motionsuge

Skolernes Motionsdag er i år en del af Danmarks Motionsuge – et landsdækkende motionstiltag i regi af DGI, Danmarks Idrætsforbund, DR, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

I løbet af hele uge 41 vil der landet rundt være masser af aktiviteter og fokus på bevægelse.

Fredag i uge 41 – samme dag som Skolernes Motionsdag – indgår motionsdagen i en landsdækkende danserekord, som skydes i gang kl. 11.50 den 15. oktober. 2021.

Hvis du gerne vil have at jeres skole tæller med i danserekorden – ud over den rekord vi slår sammen i Skolernes Motionsdag – så skal I blot sørge for, at jeres elever danser fx opvarmningsdansen igen kl. 11.50. 

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Hvis I ud over Skolernes Motionsdag OGSÅ tilmelder jer Danmarks Motionsuge, har I mulighed for at sætte hele to rekorder på én dag – og det er jo ikke så dårlig en start på ferien!