Opvarmningsdans 2023

I 2023 blev den officielle opvarmningsdans til Skolernes Motionsdag udviklet i tre versioner – en, hvor elever dansede for, og en instruktionsvideo, hvor en voksen dansede for og en mere simpel udgave af opvarmningsdansen, der egnede sig godt til elever med funktionsnedsættelser eller særlige behov.

 

En stor tak til eleverne fra Munkekærskolen i Solrød Strand, fordi de dansede for til opvarmningsdansen.

Opvarmningsdansen blev præsenteret i samarbejde med European Week of Sport #EWOS #BeActive.

Som noget nyt har vi i år lavet opvarmningsdansen i en forsimplet udgave, der tager højde for børn med funktionsnedsættelser eller kognitive vanskeligheder. Der er flere gentagelser end den oprindelige version, og ikke så mange skift i dansen. Der er hjælpetekst og så vil stort set hele dansen kunne udføres siddende. Du finder den herunder.

×

Danmarks Motionsuge

Skolernes Motionsdag er i år en del af Danmarks Motionsuge – et landsdækkende motionstiltag i regi af DGI, Danmarks Idrætsforbund, DR, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

I løbet af hele uge 41 vil der landet rundt være masser af aktiviteter og fokus på bevægelse.

Fredag i uge 41 – samme dag som Skolernes Motionsdag – indgår motionsdagen i en landsdækkende danserekord, som skydes i gang kl. 11.50 den 15. oktober. 2021.

Hvis du gerne vil have at jeres skole tæller med i danserekorden – ud over den rekord vi slår sammen i Skolernes Motionsdag – så skal I blot sørge for, at jeres elever danser fx opvarmningsdansen igen kl. 11.50. 

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Hvis I ud over Skolernes Motionsdag OGSÅ tilmelder jer Danmarks Motionsuge, har I mulighed for at sætte hele to rekorder på én dag – og det er jo ikke så dårlig en start på ferien!