Inspiration til Skolernes Motionsdag 2023

I år har vi udviklet to slags inspirationsmateriale til Skolernes Motionsdag. Et materiale til idrætsfaget som optakt og et materiale til ugen op til samt til selve dagen. Begge tager udgangspunkt i årets tema, som er trivsel

 

INSPIRATIONSMATERIALE: Få en fed motionsdag – eller uge – med fokus på trivsel

Skolernes Motionsdag er til for alle børn, og det skal være en god oplevelse for alle – deraf årets tema: trivsel. Uanset om man som skole tilbyder eleverne flere forskellige aktiviteter, eller man holder sig til et motionsløb, så er der inspiration at hente. Målet med årets materiale er, at skolerne lokalt bliver inspireret til at tænke lidt ”ud af boksen” og overvejer formålet med dagen, og hvordan valget af aktiviteter passer til det.

 

Årets materiale er inddelt i tre dele: Trivselsaktiviteter, anderledes aktiviteter og et trivselsløb.

 


FORLØB TIL IDRÆTSFAGET: Fysisk træning, trivsel og samarbejde

Forløbene tager afsæt i fysisk træning med trivsel og samarbejde som tema. Trivsel er temaet for årets motionsdag, og derfor er det naturligvis også en del af forløbet til idrætsfaget.

Gennem hele forløbet styrkes elevernes relationskompetencer via små aktiviteter, der har fokus på samarbejde og trivsel, og som samtidig understøtter indholdsområdet fysisk træning.


Forløbet tager afsæt i forskellige grundtræningselementer under området fysisk træning:

Indskolingen – styrke og koordination
Mellemtrin – kondition og hurtighed
Udskolingen – koordination og smidighed

Forløbene er fleksible og kræver minimal forberedelse. Forløbenes varighed er sat til 3 dobbeltlektioner af 90 minutters varighed.

 

Er du nysgerrig på hvordan materialet til tidligere år har set ud, kan du finde det her.

×

Danmarks Motionsuge

Skolernes Motionsdag er i år en del af Danmarks Motionsuge – et landsdækkende motionstiltag i regi af DGI, Danmarks Idrætsforbund, DR, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

I løbet af hele uge 41 vil der landet rundt være masser af aktiviteter og fokus på bevægelse.

Fredag i uge 41 – samme dag som Skolernes Motionsdag – indgår motionsdagen i en landsdækkende danserekord, som skydes i gang kl. 11.50 den 15. oktober. 2021.

Hvis du gerne vil have at jeres skole tæller med i danserekorden – ud over den rekord vi slår sammen i Skolernes Motionsdag – så skal I blot sørge for, at jeres elever danser fx opvarmningsdansen igen kl. 11.50. 

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Hvis I ud over Skolernes Motionsdag OGSÅ tilmelder jer Danmarks Motionsuge, har I mulighed for at sætte hele to rekorder på én dag – og det er jo ikke så dårlig en start på ferien!