Inspiration til bevægelse

I 2023 blev der udviklet to slags inspirationsmateriale til Skolernes Motionsdag. Et materiale til idrætsfaget som optakt og et materiale til ugen op til samt til selve dagen. Begge tog udgangspunkt i årets tema, som var trivsel

 

INSPIRATIONSMATERIALE: Få en fed dag – eller uge – med fokus på trivsel

Skolernes Motionsdag er til for alle børn, og det skal være en god oplevelse for alle – deraf temaet for 2023: trivsel.

Materialet kan anvendes hele året til trivselsdag eller temadage, og aktiviteterne kan plukkes ud og bruges i løbet af undervisningen.

 

Materialet er inddelt i tre dele: Trivselsaktiviteter, anderledes aktiviteter og et trivselsløb.

 


FORLØB TIL IDRÆTSFAGET: Fysisk træning, trivsel og samarbejde

Forløbene tager afsæt i fysisk træning med trivsel og samarbejde som tema. Trivsel er temaet for årets motionsdag, og derfor er det naturligvis også en del af forløbet til idrætsfaget.

Gennem hele forløbet styrkes elevernes relationskompetencer via små aktiviteter, der har fokus på samarbejde og trivsel, og som samtidig understøtter indholdsområdet fysisk træning.


Forløbet tager afsæt i forskellige grundtræningselementer under området fysisk træning:

Indskolingen – styrke og koordination
Mellemtrin – kondition og hurtighed
Udskolingen – koordination og smidighed

Forløbene er fleksible og kræver minimal forberedelse. Forløbenes varighed er sat til 3 dobbeltlektioner af 90 minutters varighed.

 

Er du nysgerrig på hvordan materialet til tidligere år har set ud, kan du finde det her.

×

Danmarks Motionsuge

Skolernes Motionsdag er i år en del af Danmarks Motionsuge – et landsdækkende motionstiltag i regi af DGI, Danmarks Idrætsforbund, DR, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

I løbet af hele uge 41 vil der landet rundt være masser af aktiviteter og fokus på bevægelse.

Fredag i uge 41 – samme dag som Skolernes Motionsdag – indgår motionsdagen i en landsdækkende danserekord, som skydes i gang kl. 11.50 den 15. oktober. 2021.

Hvis du gerne vil have at jeres skole tæller med i danserekorden – ud over den rekord vi slår sammen i Skolernes Motionsdag – så skal I blot sørge for, at jeres elever danser fx opvarmningsdansen igen kl. 11.50. 

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Hvis I ud over Skolernes Motionsdag OGSÅ tilmelder jer Danmarks Motionsuge, har I mulighed for at sætte hele to rekorder på én dag – og det er jo ikke så dårlig en start på ferien!