Skolernes Motionsdag nåede hele landet rundt

Som optakt til Skolernes Motionsdag drog en frisbee hele vejen gennem det ganske danske land, og aktiverede de skoleklasser, den mødte på sin vej. Stafetten startede i baghaven hos H.K.H. Kronsprins Frederik, der skød ballet i gang. Sidenhen tog den turen hele vejen igennem Danmark, og sluttede sin rejse på Skolernes Motionsdag, hvor den sprang faldskærm og herefter blev kastet i armene på en gruppe elever i Nyborg. Se et sammenklip af frisbeens rejse i videoen herunder. Længere nede på siden finder du videoer fra de enkelte stop, den lavede på sin rejse.

Den fyrretyvende udgave af Skolernes Motionsdag nærmer sig. Nedtællingen er skudt i gang med friske unger, frisbee og ikke mindst med H.K.H. Kronprins Frederik, der er med til at åbne ballet. Videoerne herunder markerer starten af en række aktiviteter og indslag, der følger frem mod fredag den 14. oktober, hvor det hele kulminerer i et brag af en motionsdag.

 

Frisbee-stafetten, som H.K.H. Kronprins Frederik satte i gang på Amalienborg, fløj hele vejen videre til skovtårnet i Rønnede. Her greb 6. B. fra Midtskolen – Møllevangsskolen den og førte den gennem skoven og op i tårnet.

 

Frisbeen fra Skovtårnet fik luft under vingerne, og fløj hele vejen til det Fynske farvand, hvor den landede på Ærøfærgen. 3. klasse fra Vestre Skole i Svendborg fejrede fundet af frisbeen med en gang yoga, inspireret af 90’erne. 

 

Fra Ærøfærgen til Esbjerg. Den hvide frisbee skar sig gennem luften tværs over landet, og dumpede ned ved Mennesket ved Havet. Her blev den samlet op af 6. klasse fra Fourfeltskolen Bohr, der varmede op til Skolernes Motionsdag med en blæsende omgang CrossFitness. Træningsseancen blev sluttet af med at sende frisbeen videre på sin rejse. Hvor mon den ender denne gang? 

 

De fire hvide mænd ved Esbjerg gav frisbeen et ordentligt pust, der sendte den hele vejen til Rubjerg Knude Fyr. 13 elever fra Friskolen for Hundelev og Omegn fandt frisbeen og gav sig i kast med Animal Flow fra 10’erne. 

 

Fra Rubjerg Knude Fyr blev frisbeen sendt ud over havet. Den rejste hele vejen ned til Aarhus, hvor den landede ved Den Uendelige Bro. Her gav 6. klasse fra Århus Friskole den gas med højt humør og teamwork-øvelser.

×

Danmarks Motionsuge

Skolernes Motionsdag er i år en del af Danmarks Motionsuge – et landsdækkende motionstiltag i regi af DGI, Danmarks Idrætsforbund, DR, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

I løbet af hele uge 41 vil der landet rundt være masser af aktiviteter og fokus på bevægelse.

Fredag i uge 41 – samme dag som Skolernes Motionsdag – indgår motionsdagen i en landsdækkende danserekord, som skydes i gang kl. 11.50 den 15. oktober. 2021.

Hvis du gerne vil have at jeres skole tæller med i danserekorden – ud over den rekord vi slår sammen i Skolernes Motionsdag – så skal I blot sørge for, at jeres elever danser fx opvarmningsdansen igen kl. 11.50. 

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Hvis I ud over Skolernes Motionsdag OGSÅ tilmelder jer Danmarks Motionsuge, har I mulighed for at sætte hele to rekorder på én dag – og det er jo ikke så dårlig en start på ferien!